پنتاگون: ایران قدرت اول منطقه است
سخنگوی وزارت دفاع آمریکا در اظهارنظری نادر ایران را از نظر نظامی «بسیار قدرتمند» توصیف کرد.
«جف مورل»، سخنگوی پنتاگون که با شبکه تلویزیونی اختصاصی این وزارتخانه یعنی فاکس نیوز سخن می گفت، تصریح کرد: «ایران هم اکنون از نقطه نظر نظامی بسیار قوی است». وی ادامه داد: «این حقیقتی است که همه کشورهای منطقه خاورمیانه آن را دریافته اند و به آن باور دارند».
این اعتراف سخنگوی رسمی پنتاگون از آن رو حائز اهمیت بوده که چند سالی است آمریکایی ها تلاش می کنند برنامه هسته ای ایران را به عنوان مهمترین جنبه قدرت منطقه ای و فرامنطقه ای آن معرفی کنند و بعد نتیجه بگیرند که حتما باید جلوی این برنامه را گرفت. اما اظهارنظر روز سه شنبه جف مورل نشان می دهد، آمریکایی ها کاملا دریافته اند که جنبه های قدرت ملی ایران بسیار متنوع تر از آن است که در برنامه هسته ای خلاصه شود. پیش از این برخی مخازن فکری و مراکز مطالعات استراتژیک به این حقیقت اذعان کرده بودند که «ایران بدون برنامه هسته ای هم قدرت اول منطقه است» اما برای اولین بار است که یک مقام رسمی آمریکا هم به این موضوع اذعان می کند.
یک کارشناس مطلع که با هدف تفسیر این اظهارنظر با کیهان گفت وگو می کرد، گفت: «واضح است که اسرائیلی ها می خواهند به منطقه سلاح بفروشند و به همین دلیل تلاش می کنند در منطقه دشمن سازی کنند ولی این کار آنها اکنون یک پروژه سوخته است در نتیجه ناچار شده اند به قدرت برتر ایران در منطقه اعتراف کنند کاری که پیش از این جز در مورد اسرائیل نمی کردند». وی ادامه داد: «این سخنان نشان می دهد آمریکایی ها خودشان هم فهمیده اند اسرائیل دچار بحران موجودیت است و سخن گفتن از آن به عنوان قدرت اول منطقه فقط به شوخی می ماند».
اقدامات آمریکا در جلب حمایت کشورهای خاورمیانه از طریق همکاری در عرصه های نظامی و دفاعی نیز شاهد دیگری بر اعتراف این جماعت در توان بالای نظامی تهران است.
در همین راستا سخنگوی پنتاگون گفت: رابرت گیتس وزیر دفاع آمریکا هفته گذشته سفری به خاورمیانه داشت تا با شرکا و دوستان آمریکا در منطقه درباره روش های مقابله با تهدیدات مشترک از طرف ایران گفت وگو کند، آمریکا معتقد است که می توان با این تهدیدات با همکاری و هماهنگی بیشتر میان کشورهای منطقه و آمریکا و نصب سامانه های دفاع موشکی برای حمایت از تحریم ها علیه ایران مقابله کرد.
در این میان البته حذف گزینه نظامی از لیست اقدامات مداخله جویانه آمریکا در برابر ایران هم یکی دیگر از نمونه های صریح در اذعان به قدرت بالای نظامی ایران است.
رویترز هم در خصوص این موضوع گزارش داد که مشاوران نظامی ارشد اوباما از جمله رابرت گیتس وزیر دفاع آمریکا و دریاسالار مایکل مولن رئیس ستاد مشترک این کشور تاثیر توسل به نیروی نظامی را علیه ایران کم اهمیت دانسته
اند.
پیشرفت های نظامی و تدافعی جمهوری اسلامی ایران در عرصه های موشکی و دریایی نیز که در ماه های اخیر نمود و ظهور چشمگیری را از آن سراغ داریم بی تردید بر هراس آمریکا از توان نظامی ایران بی تاثیر نبوده است.
به هر ترتیب اتهام تلاش ایران برای ساخت سلاح هسته ای که محور تمامی دروغ پردازی های این کشورها محسوب می گردد ظاهراً آنچنان هم کارساز نبوده به طوری که رئیس فرماندهی مرکزی آمریکا دستیابی ایران به سلاح هسته ای را در سال آینده بعید دانست.
ژنرال دیوید پترائوس در همین زمینه افزود: تلاش های ایران برای دستیابی به سلاح های هسته ای ظاهراً کمی به تاخیر افتاده است.
وی همچنین گفت: ایران امسال سلاح هسته ای تولید نخواهد کرد اما همچنان بزرگترین تهدید برای ثبات خاورمیانه و آسیای مرکزی است